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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, J. R. M. de; BASTOS, L. R.; MOREIRA, D. da S.; NASCIMENTO, V. A. do; ARAÚJO, T. F.; SILVA, P. I. Análise microscópica de diferentes marcas de farinha de trigo comercializadas em Viçosa-MG. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 3 p. CD-0207 5155_2.doc

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, K. de C.; QUINTELA, E. D.; SILVA, D. J. da; NASCIMENTO, V. A. do; ROCHA, D. V. M. da; SILVA, J. F. A. e; FORIM, M. R.; SILVA, F. G.; CAZAL, C. de M. Characterization of Nanospheres containing Zanthoxylum riedelianum fruit essential oil and their insecticidal and deterrent activities against Bemisia tabaci (Hemiptera: Aleyrodidae). Molecules, v. 23, n. 8, E2052, Aug. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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3.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, Â. C. C.; DONADON, J. R.; GUASQUES, M. L. B.; MIYAGUSKU, L.; POTT, A.; GALVANI, F.; GUIMARÃES, R. de C. A.; BOGO, D.; NASCIMENTO, V. A. do; HIANE, P. A. Stability of bocaiuva (Acrocomia spp.) mass candy stored in different packages Food Science and Technology, v. 44, e00043, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMARCELINO, G.; HIANE, P. A.; POTT, A.; FILIÚ, W. F. de O.; CAIRES, A. R. L.; MICHELS, F. S.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R.; SANTOS, N. M. S.; NUNES, A. A.; OLIVEIRA, L. C. S.; CORTES, M. R.; MALDONADE, I. R.; CAVALHEIRO, L. F.; NAZÁRIO, C. E. D.; SANTANA, L. F.; FERNANDES, C. D. P.; NEGRÃO, F. J.; TATARA, M. B.; FARIA, B. B. de; ASATO, M. A.; FREITAS, K. de C.; BOGO, D.; NASCIMENTO, V. A. do; GUIMARÃES, R. de C. A. Characterization of buriti (Mauritia flexuosa) pulp oil and the effect of its supplementation in an In vivo experimental model. Nutrients, v. 14, e. 2547, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  14/12/2018
Data da última atualização:  18/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PEREIRA, K. de C.; QUINTELA, E. D.; SILVA, D. J. da; NASCIMENTO, V. A. do; ROCHA, D. V. M. da; SILVA, J. F. A. e; FORIM, M. R.; SILVA, F. G.; CAZAL, C. de M.
Afiliação:  KARLA DE CASTRO PEREIRA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Rio Verde-GO; ELIANE DIAS QUINTELA, CNPAF; DANIEL JOSE DA SILVA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, Barbacena-MG; VINICIUS ALVES DO NASCIMENTO, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, Barbacena-MG; DANNILO V. M. DA ROCHA; JOSE FRANCISCO ARRUDA E SILVA, CNPAF; MOACIR ROSSI FORIM, UFSão Carlos; FABIANO GUIMARÃES SILVA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Rio Verde-GO; CRISTIANE DE MELO CAZAL, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, Barbacena-MG.
Título:  Characterization of Nanospheres containing Zanthoxylum riedelianum fruit essential oil and their insecticidal and deterrent activities against Bemisia tabaci (Hemiptera: Aleyrodidae).
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Molecules, v. 23, n. 8, E2052, Aug. 2018.
ISSN:  1433-1373
DOI:  10.3390/molecules23082052.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of our study was to produce and characterize poly-ε-caprolactone (PCL) nanospheres containing essential oils from Zanthoxylum riedelianum fruit and to evaluate their stability gains as well as their insecticidal and deterrent activities against whitefly (Bemisia tabaci). The PCL nanospheres exhibited a homogeneous spherical morphology, with particle diameters between 106.7 nm and 129.2 nm, pH of approximately 6, zeta potential (ZP) lower than -19.0 mV and encapsulation efficiency higher than 98%. Only 43% of the nanoencapsulated essential oil (NSEO) was degraded in response to ultraviolet light, whereas the essential oil (EO) degraded by 76% over the same period. In a free-choice test, the NSEO and EO reduced the number of whitefly eggs by approximately 70%. NSEO and EO at 1.5% killed 82.87% and 91.23% of 2nd-instar nymphs of whitefly, respectively. Although NSEO displayed lower insecticidal activity, it offers a greater advantage over the free EO, due to protection conferred by polymer against photodegradation. Therefore, its usage may optimize the maintenance of essential oils in the field through photoprotection and controlled release. Our results suggest that the EO of Z. riedelianum fruit can be used for B. tabaci management strategy; nevertheless, the benefits of NSEO require further evaluation at the field level.
Thesagro:  Bemisia Tabaci; Inseticida; Mosca Branca.
Thesaurus NAL:  Bemisia; Essential oils; Insecticidal properties; Nanospheres; Zanthoxylum riedelianum.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188395/1/CNPAF-2018-molecules.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35349 - 1UPCAP - DD20182018
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